Merge collection tapijten

FORBO Introduceert Marmoleum Modular!

PVC vloeren rasend populair

Pvc vloeren zijn op dit moment de meest verkochte vloer. PVC staat voor ‘polyvinylchloride’, een kunststof die begin 19e eeuw bij toeval is ontdekt. Ruim een eeuw later is PVC niet meer weg te denken in de Nederlandse huishoudens, denk aan buizen, kozijnen maar ook aan speelgoed en regenkleding!

PVC is ook bij uitstek geschikt voor vloeren: dun, soepel, enorm sterk en slijtvast. Het kan tegen zwaar gebruik en is verkrijgbaar in duizenden soorten prints, kleuren en variaties. De PVC vloer wordt meestal in stroken geleverd, vergelijkbaar met een planken vloer. De stroken worden naast elkaar gelegd en meestal verlijmd zodat er een fraai geheel ontstaat. Slijtvast en vochtbestendig

Een nieuwe vloer is een meestal een flinke investering. Dan is het een eerste vereiste dat de vloer een lange tijd mooi blijft, zowel in de rustige studeerkamer als in de drukbezochte keuken. De slijtvaste PVC vloeren van Thuisin zijn daarom de beste keuze. Het duurzame pvc, dat uit meerdere lagen bestaat, is afgewerkt met een PU-beschermlaag. Deze laag vormt een supersterke bescherming tegen krassen, vlekken en andere slijtage en maakt de vloer vochtbestendig. Pvc reageert niet op vocht en andere nattigheid. Daarmee is de Thuisin PVC vloer een ideale oplossing in elke ruimte, zelfs in de keuken of de badkamer.

 

Vloerverwarming?

Geen enkel probleem met de PVC vloeren van Thuisin. Deze zijn ideaal te combineren met vloerverwarming. Waar u bij parket en laminaat een dure ondervloer moet plaatsen, kunt u met PVC stroken meestal direct op de bestaande ondergrond leggen. In PVC zit namelijk geen hout verwerkt en hout is een materiaal dat erg gevoelig is voor verschillen in kamertemperatuur: het krimpt en zet uit bij elk temperatuurverschil.

Minimaal contactgeluid!

De PVC vloeren van Thuisin beperken hinderlijke contactgeluiden, zoals schuivende stoelen of loopgeluid van hakken tot een minimum. Dit effect komt door de hoge dichtheid Van PVC stroken. Er zit gewoon minder lucht in zit dan bijvoorbeeld in laminaat of hout. Hoe minder lucht in het PVC materiaal, hoe minder er een zogenaamd klankkast-effect ontstaat. Daarnaast zijn de PVC stroken vloeren van Thuisin stiller, omdat ze direct op de ondergrond worden aangebracht. Ideaal dus voor bijvoorbeeld appartementen en flatwoningen.

Makkelijk in onderhoud en gebruik!

Met een pvc stroken vloer van Thuisin haalt u een zeer onderhoudsvriendelijk vloer in huis die geschikt is voor ieder vertrek, van badkamer tot woonkamer en van slaapkamer tot berging. Omdat de vloer vochtbestendig is, kunt u hem gewoon reinigen met een sopje. De sterke beschermlaag voorkomt dat vocht in de vloer trekt. De Thuisin PVC vloeren hebben bovendien een extra behandeling ondergaan die de vloer beschermt tegen de ontwikkeling van micro-organismen en ervoor zorgt dat stof en vuil zich niet kunnen hechten. Met het advies van Thuisin Schmidt & Koelewijn en de PVC vloeren van Thuisin heeft u niet alleen een hygiënische oplossing voor huishoudens met kinderen en dieren, maar zelfs voor mensen met astma- en andere luchtweg aandoeningen.

 

De vloer als basis van je interieur!

Foto vloer als basisIedere dag lopen we er op, maar we staan er bijna nooit bij stil: vloerbedekking lijkt nu eenmaal niet het meest “opwindende” onderdeel van ons interieur. En toch is het de basis van het interieur. De vloer is het meest gebruikte onderdeel van ons interieur dus het moet mooi en functioneel zijn.

Welke vloerbedekking je kiest, heeft grote consequenties voor het comfort, het onderhoud, de sfeer en de “uitstraling” van je woning! Bovendien, een vloer vervang je niet ieder jaar en blijft meestal jaren liggen, vanwege de relatief hoge investering maar ook omdat het vaak een heel “gedoe” is als je van gedachten verandert: je moet de hele kamer of woning ontruimen, de oude vloerbedekking (laten) verwijderen en de nieuwe (laten) leggen, dan alle meubels weer op hun plaats zetten…. Een vloer vervangen is gewoon veel gedoe, dus het is van groot belang de juiste keuze te maken en dat begint met het juiste advies van Thuisin Schmidt & Koelewijn.

Tapijt
Tapijt is er in vaste vloerbedekking of als tapijttegels. Het is gemakkelijk te verhuizen en erg gemakkelijk schoon te maken. Mocht je vloerbedekking niet meer te redden zijn, dan kun je het altijd vervangen. In de winter is het lekker warm aan je voeten en is ook nog eens geluiddempend. Nadeel is dat tapijt niet duurzaam is en heel vlekgevoelig, hoewel er steeds betere schoonmaakmiddelen zijn. Als je allergisch bent voor stof is tapijt ook een goede oplossing, er is speciaal tapijt die het stof als het ware vasthoudt! Tapijt heeft echter nog meer voordelen. Zo voelt het gerieflijk aan en heeft prima isolerende eigenschappen. Warme lucht wordt als het ware vastgehouden tussen de pooldraden. Hoe langer deze zijn, des te beter de isolatie. Bovendien wordt ook geluid goed geabsorbeerd. Tapijt is de meest gebruikte vloerbedekking in Nederland. Die status heeft het te danken aan een combinatie van goede eigenschappen. De eerste daarvan is dat er enorm veel variatie en keuze is.

Tapijt is in zo veel verschillende kleuren, motieven en structuren verkrijgbaar dat er voor elke ruimte en ieder interieur wel iets passends is te vinden. Een van de belangrijkste redenen om geen tapijt te nemen, is dat vlekken er soms moeilijk uit zijn te krijgen. Moderne tapijtfabrikanten proberen hier iets aan te doen door hun tapijten van speciale coatings te voorzien die vuil en vlekken tegengaan. Is een ruimte extreem vlekgevoelig en wil je toch tapijt, overweeg dan om tegels te nemen. Die zijn bij ongelukjes gemakkelijk te vervangen.
Tevens is tapijt voor sommige ruimtes minder geschikt. Denk daarbij met name aan vochtige plekken als keuken en badkamer. Ook daar proberen fabrikanten echter iets aan te doen, door speciale vochtbestendige tapijttegels te produceren. Een andere reden om geen tapijt te nemen is de aanwezigheid van vloerverwarming. Vanwege hun sterke isolerende eigenschappen zijn veel tapijten hier niet geschikt voor. In ieder geval zul je geen dikke tapijten kunnen leggen als je vloerverwarming hebt. Laat je in ieder geval deskundig informeren door Schmidt & Koelewijn!

Marmoleum selected by Piet Boon

Marmoleum Piet Boon

Liefde voor mooie materialen met een focus op functionaliteit, duurzaamheid en comfort brengen twee unieke merken bij elkaar: Marmoleum, marktleider in linoleum, en Piet Boon, een van de meest gerenommeerde Nederlandse designstudio’s. De samenwerking met Marmoleum resulteert in een selectie van 12 speciaal geselecteerde kleuren die aansluit bij de design-filosofie van Piet Boon.

Marmoleum past prachtig in deze tijd waarin eerlijke, oorspronkelijke producten de toon zeten. Strak, stoer en verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren is het een van
de allermooiste vlakke vloeren.De Marmoleum selected by Piet Boon collectie is verkrijgbaar in banenmateriaal van 2 meter breed. Voor meer informatie zie: Marmoleum

 

 

 

 

 

Novilon vtwonen

Unieke combinatie van kamerbreed vinyl en pvc- stroken & tegels!

In nauwe samenwerking met vtwonen heeft Forbo Flooring een nieuwe Novilon vtwonen vloerencollectie geïntroduceerd. Uniek en nog nooit eerder geproduceerd: een collectie die twee producten, kamerbreed vinyl en luxe pvc stroken & tegels, combineert!

Als sinds jaren werken de designers van Novilon samen met het team van vtwonen om zo een eigentijdse en veelzijdige collectie te ontwerpen. Ook dit keer zijn beide teams hierin geslaagd door 20 vloeren te presenteren die het beste van twee werelden combineren.
• PVC stroken verkrijgbaar in verschillende formaten en kamerbrede banen van 2 en 4 meter.
• Diverse manieren van installatie mogelijk.
• Natuurlijke uitstraling, krult en krimpt niet en is watervast.

 

Geweldig assortiment

Mario van de Voort

Mario van de Voort is een bekende Baarnse onderhoudsdeskundige en zat vroeger bij Paul Schmidt in de klas. Op achtjarige leeftijd kwam hij al in de winkel, om ‘samen met Paultje bij vader Schmidt een verfje te halen’.

“Aangezien Schmidt van alle markten thuis is, is het voor mijn bedrijf een prima winkel”, stelt hij nu als zakelijke klant. “Ik kom hier voor van alles: verf, chloor, behangplaksel, noem maar op. Regelmatig stuur ik ook klanten, waar ik bezig ben, hier naartoe voor de woningdecoratie. Schmidt heeft een geweldig assortiment in huis van behang, tapijt, harde vloeren, zonwering en zonwerende raamdecoratie. Er is dus altijd iets bij.”

Snel schakelen


Het advies over de materialen door Schmidt Koelewijn heeft mij enorm geholpen.

Ed d’Arnaud van de firma Nagelholt kwam in contact met Schmidt-Koelewijn tijdens de verbouwing van zijn eigen huis in Baarn begin 2000. Toen hij daarna zijn bedrijf startte in Baarn werd hij al gauw vaste klant. “Het advies over de materialen door Schmidt-Koelewijn heeft mij enorm geholpen”, zegt hij. Inmiddels is hij een advies- en begeleidingsbureau gestart en komt wekelijks bij Schmidt-Koelewijn over de vloer. 

Met zijn bedrijf Nagelholt geeft hij advies aan eigenaren bij het opknappen en verbouwen van woningen en verzorgt hij volledige bouw- of verbouwbegeleiding bij nieuwbouw. Hierdoor maakt hij gebruik van verschillende afdelingen van het bedrijf Schmidt-Koelewijn. Voor schildersbenodigdheden gaat hij langs bij Raymiel en Henk en voor stoffering van de woningen is Egbert voor hem het vaste aanspreekpunt. “Raymiel gaat regelmatig met me mee naar een nieuw project om daar ter plekke advies te geven over kleurstelling of geeft daarbij technisch advies. Dat werkt uitstekend, we weten beiden dan waar we het over hebben tijdens het hele proces en kunnen samen snel schakelen naar volle
tevredenheid.”