De vloer als basis van je interieur!

Foto vloer als basisIedere dag lopen we er op, maar we staan er bijna nooit bij stil: vloerbedekking lijkt nu eenmaal niet het meest “opwindende” onderdeel van ons interieur. En toch is het de basis van het interieur. De vloer is het meest gebruikte onderdeel van ons interieur dus het moet mooi en functioneel zijn.

Welke vloerbedekking je kiest, heeft grote consequenties voor het comfort, het onderhoud, de sfeer en de “uitstraling” van je woning! Bovendien, een vloer vervang je niet ieder jaar en blijft meestal jaren liggen, vanwege de relatief hoge investering maar ook omdat het vaak een heel “gedoe” is als je van gedachten verandert: je moet de hele kamer of woning ontruimen, de oude vloerbedekking (laten) verwijderen en de nieuwe (laten) leggen, dan alle meubels weer op hun plaats zetten…. Een vloer vervangen is gewoon veel gedoe, dus het is van groot belang de juiste keuze te maken en dat begint met het juiste advies van Thuisin Schmidt & Koelewijn.

Tapijt
Tapijt is er in vaste vloerbedekking of als tapijttegels. Het is gemakkelijk te verhuizen en erg gemakkelijk schoon te maken. Mocht je vloerbedekking niet meer te redden zijn, dan kun je het altijd vervangen. In de winter is het lekker warm aan je voeten en is ook nog eens geluiddempend. Nadeel is dat tapijt niet duurzaam is en heel vlekgevoelig, hoewel er steeds betere schoonmaakmiddelen zijn. Als je allergisch bent voor stof is tapijt ook een goede oplossing, er is speciaal tapijt die het stof als het ware vasthoudt! Tapijt heeft echter nog meer voordelen. Zo voelt het gerieflijk aan en heeft prima isolerende eigenschappen. Warme lucht wordt als het ware vastgehouden tussen de pooldraden. Hoe langer deze zijn, des te beter de isolatie. Bovendien wordt ook geluid goed geabsorbeerd. Tapijt is de meest gebruikte vloerbedekking in Nederland. Die status heeft het te danken aan een combinatie van goede eigenschappen. De eerste daarvan is dat er enorm veel variatie en keuze is.

Tapijt is in zo veel verschillende kleuren, motieven en structuren verkrijgbaar dat er voor elke ruimte en ieder interieur wel iets passends is te vinden. Een van de belangrijkste redenen om geen tapijt te nemen, is dat vlekken er soms moeilijk uit zijn te krijgen. Moderne tapijtfabrikanten proberen hier iets aan te doen door hun tapijten van speciale coatings te voorzien die vuil en vlekken tegengaan. Is een ruimte extreem vlekgevoelig en wil je toch tapijt, overweeg dan om tegels te nemen. Die zijn bij ongelukjes gemakkelijk te vervangen.
Tevens is tapijt voor sommige ruimtes minder geschikt. Denk daarbij met name aan vochtige plekken als keuken en badkamer. Ook daar proberen fabrikanten echter iets aan te doen, door speciale vochtbestendige tapijttegels te produceren. Een andere reden om geen tapijt te nemen is de aanwezigheid van vloerverwarming. Vanwege hun sterke isolerende eigenschappen zijn veel tapijten hier niet geschikt voor. In ieder geval zul je geen dikke tapijten kunnen leggen als je vloerverwarming hebt. Laat je in ieder geval deskundig informeren door Schmidt & Koelewijn!